Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is zeer geschikt als rimpel- en litteken behandeling. Het is belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgevoerd. Met speciale technieken wordt invloed uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de bindweefselcellen waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en versteviging van de huid.

Wat is bindweefsel?
Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen.


Wat doet bindweefselmassage voor uw huid?

  •  Verbetering van de huidconditie
  •  Stimulering van de doorbloeding van de huid
  •  Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen
  •  Verbetering van de opname van werkstoffen
  •  Nieuwe aanmaak van collageen
  •  Bevordering van de celdeling
  •  Verbetering van de huidstructuur
  •  Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
  •  Positieve invloed op de huidweerstand

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?
Voor optimaal resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepelere de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld – meestal zes tot twaalf behandelingen. In de opbouwfase bestaat een kuur uit één keer per week een bindweefselmassage.

Wij adviseren om tijdens deze behandeling een serum te gebruiken voor het optimale resultaat. Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.