Laser ontharing

Een manier van langdurig ontharen heet laserontharing. De laser geeft een puls van 15 bij 25mm op de huid. Pigment is in staat deze gefilterde lichtflits op te nemen en om te zetten in warmte. Als het in de haarwortel 70° C wordt dan ontstaat er een stollingseffect. Hierdoor sterft het haarzakje af.

Laser ontharing met de 3 in 1 laser

Laser ontharing met de 3 in 1 laser (755 & 808 & 1064nm) is vandaag de dag de bewezen standaard techniek om langdurig af te rekenen met overbeharing.

Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat laser ontharing de meest effectieve methode is om ongewenste haren op een efficiënte, veilige en comfortabele manier te verwijderen.

De behandeling duurt niet lang en vrijwel alle lichaamsdelen kunnen worden behandeld.

Interval van de behandelingen

De groeicyclus van het haar bestaat uit 3 fases:

  • De anagene fase (haargroei)
  • De catagene fase (regressieve fase)
  • De telogene fase (rustfase)

De diode laser is het meest actief op de haren welke in de groeifase zijn. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden zijn meerdere behandelingen (8-10) nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kunnen wij niet, er kunnen altijd rustende haren zijn die op een later tijdstip door invloeden van hormonen, medicijnen of veranderingen in het lichaam geactiveerd kunnen worden. Wij adviseren u om 1 a 2 maal per jaar een nabehandeling te ondergaan om het resultaat te behouden.

De volgende laserbehandeling kan plaatsvinden als een nieuwe groep haren de groeifase heeft bereikt. Daarom wordt er tussen de laserbehandelingen bij voorkeur een tussentijd van 4 – 8 weken genomen.

Hoe werkt de 3 in 1 laser
U dient de huid 1 a 2 dagen voor de behandeling te scheren. Bij aanvang brengen wij een laagje gel op de huid hierna kan de behandelkop van de laser worden geplaatst op het te behandelen gebied. De energie flits, welke maar een fractie van een seconde duurt,richt zich op het pigment onder aan het haar.Per puls worden meerdere haartjes in het gebied bereikt. De hoge energiepuls wordt door de melanine omgezet in warmte (chromofoor) en de ontwikkelde warmte vernietigt onderhuids het haarzakje van waaruit het haar groeit. Zo wordt het haarzakje volledig geëlimineerd.

Omdat het pigment in het haar dat verantwoordelijk is voor de haarkleur de energie van de laser moet kunnen absorberen is de behandeling van zeer licht haar moeilijk en soms onmogelijk. De nieuwe 3 in 1 laser combineert de golflengtes 755nm (Alexandrite) ,808nm (Diode) en 1064nm (Yag) techniek, hierdoor kunnen bijna alle huidtypen, van zeer licht tot donker zonder problemen worden behandeld. Het ICE plus handstuk en het extra koelhandstuk zorgen voor een pijnloze behandeling.

Voorbereiding en nazorg
Voor een optimaal resultaat is het van belang dat u samen met mij goede afspraken maakt over de behandeling. Ik adviseer u hier tijdens het intakegesprek over, wat wel en niet te doen voorafgaand, tijdens en na de behandeling. Goede afspraken en navolging hiervan zijn van het grootste belang om zodoende snel, effectief en langdurig af te rekenen met ongewenste haargroei.

Laser Ontharing Keller Skincare
Vergoeding van laserontharing
Laserontharing in het gelaat wordt door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed. De hoogte van het verzekerde bedrag kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering. Keller Skincare heeft een A.G.B. code en praktijkcode. Deze codes zijn geregistreerd bij het landelijk informatie orgaan Zorgverzekeraars Nederland. Uw zorgverzekeraar weet hierdoor dat wij gekwalificeerde specialisten zijn.

Elektrische epilatie
Elektrische epilatie heeft als doel het haarzakje te verbranden, zodat er geen haar meer kan groeien. Bij deze methode worden de haren stuk voor stuk behandeld. Deze behandeling wordt voornamelijk gebruikt bij witte en grijze haren. Deze behandeling kan pijnlijk zijn en is langdurend.

Huidverbetering door Intense Pulse Light (I.P.L.)
I.P.L is een flitsapparaat die een lichtflits afgeeft aan de huid. De huid is in staat deze gefilterde lichtflits op te nemen en om te zetten in warmte in de huid. Hierdoor treed huidverbetering op. Deze behandeling verbetert de huidstructuur en daardoor toont de huid gezonder en frisser. Over de lijntjes en rimpels wordt een laagje gel gesmeerd, dan wordt de lamp op het huidgebied geplaats en wordt het behandelde gebied geflitst. De behandelingsperiode is ongeveer om de twee weken. Normaliter zijn er ongeveer 8-10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Omdat het verouderingsproces van de huid doorgaat adviseren wij iedere 3 maanden voor een onderhoudsbehandeling te komen.

Acne
Acne kan ook door intense pulsed light verminderen. Door het licht wordt de huidbacterie P.acnes vernietigt. Deze bacterie is verantwoordelijk voor het ontstaan van pukkels en puistjes. Over de huid wordt een laagje gel gesmeerd, dan wordt de lamp op het huidgebied geplaatst en wordt het behandelde gebied geflitst. De vurigheid van de huid zal na 8-10 behandelingen verminderen. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met een acne behandeling.