I.P.L. Ontharing

Een manier van langdurig ontharen heet Intense Pulsed Light (I.P.L.). Het flitsapparaat geeft een lichtflits van 5 cm2 op de huid. Pigment is in staat deze gefilterde lichtflits op te nemen en om te zetten in warmte. Als het in de haarwortel 70° C wordt dan ontstaat er een stollingseffect. Hierdoor sterft het haarzakje af.

Wat is Intense Pulsed Light?
Een manier van langdurig ontharen heet Intense Pulsed Light (I.P.L.). Het flitsapparaat geeft een lichtflits van 5 cm2 op de huid. Pigment is in staat deze gefilterde lichtflits  op te nemen en om te zetten in warmte. Als het in de haarwortel 70° C wordt dan ontstaat er een stollingseffect. Hierdoor sterft het haarzakje af.

Intake Gesprek
Tijdens het intakegesprek bekijk ik het te behandelen gebied en de haren. Ik leg uit hoe de behandeling plaats gaat vinden hierna stel ik met u een behandelplan op. Ik vertel  hoeveel behandelingen er gemiddeld nodig zijn en de te verwachten kosten. Ongeveer om de acht weken maken wij een afspraak voor een behandeling, en dat zo’n acht tot tien keer. U betaalt mij per behandeling en bepaalt zelf of u doorgaat voor perfectie of dat het resultaat voldoet. Het intakegesprek is kosteloos.

Wat houdt de behandeling in?
Eerst worden de haren van de huid verwijderd met een wegwerpscheermesje (U heeft thuis geschoren, in mijn praktijk is het een check of er geen haren vergeten zijn.) Hierna wordt er op het te behandelen gebied een laagje gel aangebracht. De gel zorgt voor de geleiding van het licht en voor het koelen van de huid. Hierna wordt het flitsblokje over het te behandelen gebied geleid en wordt er telkens een korte lichtflits gegeven. Wanneer de behandeling klaar is wordt de gel afgenomen, en wordt er een verkoelende crème op de huid gemasseerd. Het is aan te raden deze crème ook de eerste 48 uur thuis te gebruiken, het verzorgt en koelt de huid.
U ziet naderhand het verschil misschien niet direct, maar ongeveer 3 tot 4 weken na de behandeling zal er al haar uitval op de locatie zichtbaar zijn.

Voor welke gebieden is I.P.L. geschikt?
Het apparaat kan gebruikt worden op alle delen van het lichaam, inclusief de intieme.

Is I.P.L. geschikt voor iedereen?
Bijna alle haarsoorten en huidtypes van man en vrouw kunnen behandeld worden, met een paar uitzonderingen. Lichtblonde, witte en grijze haren reageren niet op de behandeling. Dit komt omdat het haar geen pigment bevat. De zeer donkere huid is ook minder geschikt voor deze behandeling. Mocht u twijfelen of uw haren en huid geschikt zijn voor flitsen, neemt u dan even contact op met ons, zodat wij samen kunnen overleggen.

Wat is het verschil met andere methoden?

Elektrische epilatie
Hier wordt het haarzakje verbrand, zodat er geen haar meer kan groeien. De haren worden stuk voor stuk behandeld. De behandeling kan pijnlijk zijn. Het is een langdurige behandeling. Bij deze behandeling is er een risico op littekenvorming.

Lasertechniek
Deze behandeling is bijna hetzelfde als I.P.l. behandeling, alleen wordt het als pijnlijk ervaren. Er kan roodheid ontstaan en er kan een oppervlakkige verbranding optreden, waardoor er korstjes op de huid komen.

I.P.L.
Dit is de flitslamptechniek, die over het algemeen als weinig pijnlijk wordt ervaren. Sommige cliënten vinden het flitslicht hinderlijk. Uiteraard draagt de cliënt en de behandelend specialist een beschermende bril, waardoor dit naar gering niveau gereduceerd wordt.

Zijn er risico’s aan deze behandeling verbonden?
Na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden. Dit is echter van tijdelijke aard. Het is een reactie van de huid die na enige tijd vanzelf wegtrekt. Wij adviseren een vitamine E crème, die een verkoelende en kalmerende werking heeft en het herstel bespoedigt.
In zeldzame gevallen kan echter de huid heviger reageren waardoor er hypo- of hyperpigmentatie ontstaat. Deze pigmentaties zullen spontaan herstellen, dit kan echter wel enkele weken duren. Tot op heden zijn er geen complicaties bekend die van blijvende aard zijn.

Wat mag ik wel en niet doen tijdens de behandeling?
U en ik willen graag een optimaal resultaat, daarom zijn er een aantal punten waar u aan moet denken tijdens de behandeling. Vermijd blootstelling aan zon en zonnebank voor de behandeling. Epileer of hars de haren niet, scheren is toegestaan, omdat het haarzakje daarbij intact blijft.
Gebruik geen zelfbruinende of scrub crèmes tot een week voor de behandeling. Na de behandeling dient u de huid de eerste 48 uur alleen te behandelen met de geadviseerde crème en water, dus geen bodylotion, gezichtscrème en andere cosmetische preparaten om irritatie te voorkomen van geur en kleurstoffen. Heeft u hierover nog vragen dan kunt u altijd advies vragen aan ons.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor een optimaal resultaat?
De haarzakjes in uw huid hebben een cyclus die niet voor alle haren gelijk loopt. I.P.L. kan alleen de haarzakjes vernietigen als de haren zich in de actieve groeifase bevinden. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken, kunnen niet alle haarzakjes in één behandeling worden vernietigd. U moet rekening houden met ongeveer acht a tien behandelingen. Deze behandelingen vinden plaats gemiddeld om de acht weken. Dan hebben alle haren als het goed is de anagene fase bereikt en zijn alle haarzakjes vernietigd. Het resultaat hangt ook af van de kleur van de huid en de dichtheid, kleur en locatie van de haren, de flitsduur en flitsenergie. Uiteraard krijgt u hier in het intakegesprek alle informatie over.

Is het resultaat altijd perfect?
Ook al komen uw haren en huid in aanmerking voor de behandeling, dan wil dit niet zeggen dat er 100% procent resultaat behaald kan worden. In de meeste gevallen zal een duidelijke vermindering van de haargroei optreden, vaak al na één behandeling. Soms is het echter pas zichtbaar na 2 of 3 behandelingen.
Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan ik niet, er kunnen altijd rustende haren zijn die op een later tijdstip door invloeden van hormonen, medicijnen of veranderingen in uw lichaam geactiveerd worden. Ik adviseer u om 1 a 2 maal per jaar een nabehandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Nabehandelingen vinden plaats tegen een gereduceerd tarief.

Huidverbetering door middel van I.P.L

Huidveroudering
Met Intense Pulsed Light kunnen de verschijnselen van huidveroudering worden tegengegaan. De huidstructuur verbetert en toont gezonder en frisser.

Hoe gaat deze behandeling in zijn werk?
Over de lijntjes en rimpels wordt een laagje gel gesmeerd, en wordt de lamp op het huidoppervlak geplaatst en met opeenvolgende flitsen het gewenste huidgebied behandeld. De duur van een behandeling hangt af van de grootte van het te behandelen gebied. Tussen de behandelingen ligt ongeveer een periode van 2 weken.
Hoeveel behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat hangt af van de leeftijd en de verouderingsverschijnselen van de huid. Normaliter zijn er ongeveer 8 tot 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Omdat het verouderingsproces van de huid gewoon doorgaat, adviseer ik onderhoudsbehandelingen (iedere 3 maanden) om het resultaat te behouden.

Acné
Met Intense Pulsed Light kan ook een onrustige acné huid behandeld worden, door middel van het zichtbaar licht wordt de huidbacterie P. acnes vernietigd. Deze bacterie is verantwoordelijk voor het ontstaan van pukkels en puistjes.

Hoe gaat deze behandeling in zijn werk?
Het gezicht wordt gereinigd en er wordt een laagje gel gesmeerd op het te behandelen gebied. De lamp wordt op het huidoppervlak geplaatst en met opeenvolgende flitsen wordt het huidgebied behandeld. De huid kan wat rood zijn na de behandeling, maar dit trekt in enkele uren weer weg. Tussen de behandelingen ligt ongeveer een periode van twee weken.
Door de behandelingen zal de huid rustiger worden en er minder vurig uit zien. Normaliter zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat, hoeveel behandelingen er nodig zijn wordt bepaald door de ernst van de acne en de conditie van de huid. Deze behandeling wordt regelmatig gedaan in combinatie met een acné behandeling.

Wanneer kan ik mijn rekening declareren bij mijn zorgverzekeraar?
U kunt uw rekening declareren bij uw zorgverzekeraar indien u voordat u de behandeling start een verwijsbriefje heeft van uw huisarts en goedkeuring heeft van uw ziektekostenverzekeraar. De beharing dient naar een mannelijk patroon te zijn (hirsutisme) en in het gelaat.

Keller Skincare heeft een A.G.B.en praktijkcode. Deze codes zijn geregistreerd bij het landelijk Informatieorgaan Zorgverzekeraars Nederland. Uw zorgverzekeraar weet hierdoor dat ik een gekwalificeerd specialiste ben. Keller Skincare is een geregistreerde ontharingspraktijk. Deze registratie loopt conform de registratie voor elektrische ontharing bij de ANBOS te Woerden, indien u zorgverzekeraar hiernaar vraagt. Het telefoonnummer van de ANBOS is 0348-748200.