Massages

Een massage is voor iedereen een heerlijk ontspannend moment. Bij Keller Skincare hebben wij twee soorten massages. Lees hieronder meer over deze twee soorten massages en kijk welke het beste bij u en uw lichaam past.

Lichaamsmassage

Een ontspannende anti-stress massage, uitgevoerd met etherische oliën. Alles is erop gericht om het lichaam tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige massage ontspant de spieren, maakt de gewrichten en pezen soepeler, verbetert de bloedsomloop, stimuleert de afvoer van afvalstoffen zodat die het lichaam beter kunnen verlaten. Door ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei klachten zoals bijvoorbeeld stress, spanningshoofdpijn, stijve nek, chronische vermoeidheid en slaapproblemen worden verminderd.

 

Hotstone massage

Een Hotstone massage is zoals het woord al zegt een massage met “hete” stenen. Hete stenen moet u eigenlijk lezen als warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt is ongeveer 40-45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 tot 12 centimeter doorsnee.

Eerst worden er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid, dit kan een neutrale of een aromatische olie zijn. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. 

Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de massage veel effectiever maakt. Een Hotstone massage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en kan het lichaam weer in balans brengen.

De Hotstone massage is met name geschikt bij:

• Spanningen
• Stress
• Spierproblemen
• Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose
• Spijsverteringsproblemen
• Slechte doorbloeding