Tanden Witten

Een stralend en wit gebit is populair en de vraag om bleekbehandelingen stijgt. Steeds meer mensen kiezen er voor om hun tanden en kiezen een paar tinten witter te maken.

Tanden witten

Een stralend en wit gebit is populair en de vraag om bleekbehandelingen stijgt. Steeds meer mensen kiezen er voor om hun tanden en kiezen een paar tinten witter te maken.

Naarmate u ouder wordt, worden tanden en kiezen donkerder van kleur. Dit komt o.a. door kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur. Bleken is een optie om de tanden enkele tinten lichter te maken.

Hoe verloopt de behandeling?

Eerst zal er een gebitscheck-up plaatsvinden. Kronen, facings, vullingen en blootliggende tandhalzen kunnen voor het tanden bleken van belang zijn. De behandeling begint met het bepalen van de kleur. Daarna wordt er een mondspreider in de mond aangebracht om de tanden vrij te houden van de lippen.

Dan wordt de whitening gel op de tanden aangebracht. Daarna wordt de BLUE LIGHT lamp 25 minuten op uw tanden gericht. Dan wordt de mondspreider verwijderd en kunt u even de mond vrij bewegen. Hierna wordt de mondspreider in de mond en gel opnieuw aangebracht. Na de volgende 25 minuten wordt de gel en de mondspreider verwijderd.

Zijn de behandelingen pijnlijk
Afhankelijk van de normale gevoeligheid van uw tanden kan het voorkomen dat de tanden gevoelig worden, aan het einde en direct na de behandeling. Dit verdwijnt meestal na korte tijd.

Vóór de behandeling

De tanden moeten gepoetst zijn, wij hebben ook gelegenheid hiervoor.

Tijdens de behandeling

Wij geven bij aanvang van de behandeling 3 instructies om de veiligheid en het optimale resultaat te kunnen garanderen, te weten:

• Uw speeksel door blijven slikken
• De tong naar achteren houden, ook wanneer het speeksel wordt doorgeslikt
• De mond iets openhouden, een kleine ruimte houden tussen de boven-en onderkaak

Het zijn simpele instructies maar zeer belangrijk voor uw comfort, de veiligheid en het eindresultaat. Voor de rest hoeft u niets te doen.

Na de behandeling

Wij raden aan van tevoren te eten en te drinken en na de behandeling tenminste 4 uur geen koude of warme producten te nuttigen.

Om het resultaat te optimaliseren is het belangrijk om tot 48 uur na de behandeling niet te roken en rode wijn, koffie, thee, cola, sinaasappelsap, rode bietjes, aardbeien, kersen, sausjes, kruiden en alle andere kleur bevattende producten te vermijden. De tanden bleken namelijk na de behandeling nog wat door. Om het behaalde resultaat zolang mogelijk te behouden is het verstandig deze producten met mate te nuttigen. Wij adviseren onze cliënten een whitening tandpasta te gebruiken zodat het resultaat optimaal blijft.